Nettisivut

Tekniikka tarpeen mukaan

Pelkkä HTML ja CSS

Tällä tekniikalla kannattaa tehdä ”käyntikortti”-sivut, joita harvoin päivitetään. Ne tehdään valmiiksi, ladataan palvelimelle ja toimivat niin kauan kuin palvelin toimii. Tietoturva-asioista ei tarvitse huolehtia.

WordPress ja vastaavat

Tällä tekniikalla kannattaa tehdä sivut joita asiakas haluaa itse päivittää, sisällön lisääminen onnistuu pienellä opettelulla. Lisäosia löytyy myös joka lähtöön, esim. verkkokauppa-alusta WooCommerce.

Miinuspuolena jatkuva päivitysten asennus joka voi joskus rikkoa sivuja.

Node.js tai Python Django / Flask

Jos sivuilta vaaditaan enemmän toiminnallisuutta ja valmista ratkaisua ei löydy, voidaan näillä alustoilla tehdä monenlaisia räätälöityjä sovelluksia. Nämä vaativat enemmän aikaa ja hyvää suunnittelua.

Nettisivut

Nykyään yksinkertaisetkin nettisivut tehdään yleensä WordPressin tai vastaavan julkaisualustan päälle. Muutaman tiedoston sijaan palvelimella pyörii monimutkaiset tietokannat ja alusta vaatii jatkuvaa päivittämistä joka joskus rikkoo sivut.

Jos sivuille on tarkoitus jatkuvasti lisätä sisältöä kuten tietysti nykyaikana on suotavaa, helpottaa WordPress tätä ja se onnistuu pienellä koulutuksella eikä ”koodiin” tarvitse koskea.

Scroll to Top